LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

"All stars" - I stjärnornas tecken...

Kategori: Blogg

Fredag 26 september - Avslutnings- & avtackningsevent  för Din Lokaltidning"
En rolig o härlig kväll att minnas tillsammans med Rose & Stefan Kleen som ville överraska och tacka sin personal genom att komma till LenasArt och känna på att "vara konstnär för en kväll" och måla en egen tavla. "Konstnärerna" fick t-shirts o skjortor som Rose och Stefan tagit med  och konstnärshattar av alla slag fanns i min ateljé för den som önskade...och nog blev det direkt lite mer Picasso-stuk över samtliga aspiranter....
Temat för kvällen var "Din lokaltidning" och "Framtiden"!  Kvällen skålades in med lite bubbel och efter en kort materialgenomgång kom hela gänget snabbt igång med bakgrunder och skisser, frågorna var många, stämningen hög o kreativiteten på topp och så småningom efter liten paus för kaffe började alstren ta form med varierande resultat......några var riktigt nöjda, medan några nog tyckte det var lite svårare än de tänkt sig....i vilket fall härligt att alla ville försöka och prova på att skapa sin egen tavla och innan min del av kvällen var slut hade alla var sin tavla att "stolt" (eller "ickestolt") visa upp!
Gänget fortsatta sedan till nyöppnade Allstar och jag hoppas alla debuterande stjärnor
fick en stjärnspäckad och festlig fortsättning på kvällem!
 
Stort tack till Rose och Stefan och allihopa för att ni kom till LenasArt och blev 
"Picasso för en kväll"!
 
 
 

Stockholm, Stockholm stad är härlig....

Kategori: Blogg

 Måndag 22 september
...efter fem dagar i Hufvudstaden är jag nu tillbaka i vardagen igen och idag blev det också dags att säga
"Hej höst" för plötsligt bara kom den.... och det rejält med både regn och blåst så det heter duga!!!
 
Dagen har tillbringats i Gävle där jag bl a lämnat in tavlor att säljas i kommission på Galleri Profilen. Sex av mina alster finns nu till försäljning för hugade spekulanter. Kanske, kanske inte, man vet aldrig och får alltid vara ödmjuk inför ev försäljning! Häftig biltur tur o retur när jag riktigt kände hur bilen krängde till i den starka blåsten!
  
"White & Yellow Mexican flowers", acryl 60 x 70 cm, 2014
 
"Handfågel, acryl 2014,                          "Abstraction" collage, 2014
 
Ytterligare två tavlor lämnades men det får räcka med ovan exempel.
 
Gästrik Konst 2015 
Inbjudan till Gästrik Konst 2015 kom för ett par veckor sedan. Sista ansökningsdag för deltagande är 6 oktober. Se ytterligare information om kriterier för att få delta och ansökningsformulär på www.gastrikkonst.com
 
Konsthösten är igång med många fina utställningar, då jag var på andra trevligheter i Stockholm under gångna veckan missade jag bl a vernissage på Galleri Majoo där Helena Linder visar sina akvareller, flera utställningar fick fina recensioner i GD i helgen, håll  konstögonen öppna och passa på att se så mycket som möjligt!
 
LenasArt
Imorgon tisdag blir det eget måleri i ateljén fortsättningskurs med tjejerna på kvällen. På torsdag andra kurstillfället med nybörjargruppen, kul kul!
 
Ha en bra vecka.... & håll i hatten! Hösten har gjort sin entré på allvar!
 
 
 
 
 

Elefanter...

Kategori: Blogg

Tisdag 16 septermber
...och sommaren ger aldrig upp, tänk vilket fantastiskt väder vi har som bara fortsätter o fortsätter, det är bara att njuta vidare. Kristallisk luft och spegelblank sjö under hela helgen som tillbringades i stugan i Sjöhagen! Vackert med månen och mångatan som speglar sig i viken. Detta underbara foto tog min son denna helg. Fantastisk bild med stadens ljus på andra sidan Storsjön. Tack Johan!
Igår kväll kl. 23:00 hade månen stigit upp över Storsjöns blanka vattenspegel. Jag stod ute i kylan, fotograferade och funderade. Behövde fokusera på något annat en stund. Bilden består av sex bilder sammanfogade till en panorama.
 
LenasArt
Startade min nybörjarkurs i måleri i torsdags kväll. Det blev fyra nya deltagare, trevliga/målarsugna tjejer och en liten koncentrerad grupp. Fördel att jag får mer tid för individuell handledning för var och en när vi ej är så många. Bassortiment av färger är nu beställt  på Färghuset och hoppas nu allt material hinner komma till nästa gång vi träffas.I torsdags blev det materialgenomgång och vi provade att skissa med ritkol och "känna på" fäger och färgblandningar. Nästa lektion kommer vi att gå igenom lite grundläggande färglära!
 
För min egen del lekte jag fram ett par tavlor med elefanter, har bara fotat den ena än så länge, på bilden är elefanten tyvärr lite mörkare än i verkligheten. 
Foto: ...det blev en elefant idag ...󾇌 "paintforfun"
 
17-19 oktober
Jag hade ett långt trevligt samtal med min konstnärskollega Mats Pettersson förra veckan och har nu anmält mig till hans week-endkurs i akvarellmåleri i oktober. Känner att jag behöver testa ngt nytt och få lite inspiration och nya idéer för min egen utveckling. Längesedan jag målade akvarell så jag är lite ringrostig och får lov att leta fram min akvarellåda igen. Spännande o kul ska det bli!
 
Ikväll blir det måleri i ateljén igen med fortsättningskursen som nu kommit igång ordentligt!
 
Ha en bra vecka, snart tillbaka med nytt inlägg igen! Imorgon reser jag till "Hufvudstaden" för lite olika uppdrag under veckan och är tillbaka igen på söndagkväll!