LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

alldeles hopplöst...

Kategori: Blogg

...så här års! Våren pockar, ateljén lockar, alla mina drömmar krockar med varandra! Imorgon blir det i alla fall ateljén igen efter förra tisdagens uppehåll! Längtar efter tjejerna och en stunds avkoppling framför staffliet.
Vet exakt vad som skall målas! En alldeles särskild tavla till ett alldeles särskilt tillfälle till en alldeles särskild person. 
Klicka för att visa "svenska flagga" result 5  Klicka för att visa "Liljekonvaljer" result 6  Klicka för att visa "Blomlåda" result 1
Å skönt är det med 3-dagars vecka, ser fram emot några härliga lata dagar i Sjöhagen. Blommor inköpta hos Gustavsängs Handelsträdgård väntar nu på att få lite jord kring fötterna och planteras i krukor och lådor. Liljekonvaljerna har slagit ut och blommar över hela tomten, lika härligt varenda år att plocka in och fylla  små vaser och glas och känna den underbara doften! Så skall flaggan hissas förstås den 6:e juni! Fira allt som firas kan!

På onsdag 1 juni är det möte på Spegeln i Gävle, inför höstens konstaktivitet. Just nu känns det väldigt avlägset att tänka på det, vill njuta av en lååång skööön sommar först! Men i vilket fall blir det spännande att få lite mer information om vad det handlar om och träffa övriga konstnärer som skall delta.

Ligger lite lågt med bloggandet....men kikar in och skriver nån rad emellanåt!

Ha det gott till nästa inlägg dyker upp!


 

Idag har jag varit i ateljén hela

Kategori: Blogg

eftermiddagen och städat o fejat och flyttat om lite tavlor på väggarna, och tro det eller ej, inte ens det minsta lilla penseldrag faktiskt! Kanske kan ni gissa vilken dammsugare en godisråtta som jagar dammråttor föredrar. Man måste unna sig lite gosaker, det främjar fantasin har jag bestämt!!
  Klicka för att visa "dammsugare" result 1  Klicka för att visa "dammsugare" result 7

Jag har under städningen fyllt på min "skrotlåda" med ännu fler tomma färgtuber, och förbrukade penslar! Jag gillar urkramade färgtuber och penslar som slitits ut för sitt ändamål

Nu väntar ett par intensiva arbetsveckor, så det kommer inte att bli mycket skapande i ateljén, får skapa mentalt istället och samla på mig nya idéer. Veckan som kommer är jag upptagen och på tisdag får tjejerna måla utan mig i ateljén. (jag får hoppas att de saknar mig lite i alla fall) Det brukar alltid bli lite si o så med måleriet så här under maj juni månad. Vi målar på fram till 14 juni då vi traditionsenligt skall ha vår avslutning med något gott både i glas och på tallrik!

Ha en bra vecka alla konstnärssjälar och alla ni andra där ute i cybern.
Jag är tillbaka nästa söndag igen, hinner varken måla eller skriva inlägg i veckan!

Buona Sera!

....kolla in Kseniya Simonova...

Kategori: Blogg

för ni såg väl Ukrainas bidrag i schlagerfestivalen igår, jag kollade förstås mest vad som hände på storbildsskärmen bakom tjejen som sjöng. Sand-painting, helt makalöst, en ung tjej som målade med
sand och fingrar på ett ljusbord och skapade de mest fantastiska bilder som samtidigt projicerades på storbildsskärmen... Efter hemkomst från stugan i em kastade jag mig på datorn och sökte på google
där jag hittade massor med klipp på youtube! Har aldrig sett något liknande!
 

 

http://www.youtube.com/watch?v=rtRwntsE4N0&feature=player_detailpage


Fick plötsligt lust att måla med fingrar och sand!!!!

Sandy Sunday!