LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

VIVA MEXICO!

Kategori: Blogg

Tiden flyger och det har även vi gjort, till ett färgsprakande Mexico för två veckors vintersemester! Underbart!
Lena Södercrantz foto.
Vi älskar Karibien och var nu för andra gången tillbaka i Mexico, denna gång till Cancun där vi bodde på hotellet Riu Caribe direkt vid stranden och med härlig poolanläggning. Lena Södercrantz foto.
Två veckor sol och bad i pool och hav, god mat, vänliga människor och två spännande båtturer. Den första till Isla Mujeres där vi hyrde golfbil o puttrade runt ön på egen hand.
Lena Södercrantz foto.
 Den andra båtutflykten var en spännande och gungig båttur till ön och naturreservatet Isla Contoy. Endast 200 personer per dag för besöka denna ö och endast några resebolag har tillstånd att resa dit. En liten del av ön var tillgänglig för oss turister och största delarna var till för biologer och forskare som  håller till på ön och undersöker djurliv, fauna och flora.
Lena Södercrantz foto.
 Förbjudet att använda solskyddsmedel, myggmedel osv på denna lilla vackra ö.
Lena Södercrantz foto.
 Karibisk buffé med grillad fisk, sallad o kall öl serverades under ett palmtak "palappas"!
Lena Södercrantz foto.
Snorklingen bjöd på haj, barracuda, exotiska färgglada fiskar, men stingrockan som också finns här, lyste med sin frånvaro.
Lena Södercrantz foto.
 Vårt hotell låg mellan två hav och från balkongen hade vi utsikt mot Mexikanska golfen åt ena hållet och Karibiska havet åt andra. Så vackert och mysigt att sitta och titta på den vackra solnedgången på kvällarna.
Per Jäderbergs foto.
Fylld av nya upplevelser och ny energi och inspiration för vårens utställningar var det då dags att säga hej då Mexico och Hej Sverige. Detta var vår femte Karbienresa (2 ggr Mexico, 2 ggr Jamaica, 1 gång Dominikanska Republiken). Nu har vi landat i vinterland igen och för mig är det bara att vässa penslarna och stänga in sig i ateljen för påskens konstrunda.
 
Önskar er alla en Trevlig Helg! Jag är snart tillbaka!
Kommentera inlägget här: